17.02.2012

Med počitnicami brezskrbno v tujini

Za vse uporabnike, ki se v času zimskih počitnic odpravljate v tujino, smo pripravili par nasvetov uporabe mobilnih storitev v tujini, da računi konec meseca ne bodo previsoki.

 

  • Cene pogovorov in prenosa podatkov v tujini so lahko občutno višje kot doma, zato vam vsekakor priporočamo, da premislite o vklopu ene izmed opcij za pogovore oz. prenos podatkov v tujini.
    Kako do vklopa posamezne opcije?

    Enostavno. Izbrano Opcijo TUJINA vključite tako, da pošljete SMS s ključno besedo na številko 4040.

Opcije TUJINA 30TUJINA 100TUJINA 200
Vključene minute30 min100 min200 min
Vključen prenos podatkov010 MB20 MB
Mesečna naročnina9 EUR29 EUR49 EUR
Hitri vklop opcijPošlji ključno besedo TUJINA30 na številko 4040Pošlji ključno besedo TUJINA100 na številko 4040Pošlji ključno besedo TUJINA200 na številko 4040


Opcija Vključen prenos podatkov v tujiniNaročnina
Mobilni internet Tujina Osnovni15 MB15 EUR/mesec
Mobilni internet Tujina Napredni60 MB40 EUR/mesec
Mobilni internet Tujina Plus180 MB 75 EUR/mesec
Mobilni internet Tujina Dnevni10 MB5 EUR/dan
Mobilni internet Tujina Tedenski30 MB19 EUR/teden

 

  • Uporaba programske opreme, ki v trenutku vzpostavitve povezave v mobilni internet začne samodejno izvajati posodobitve ali prenos podatkov (npr. P2P programi, programi za hipno sporočanje, posodobitve operacijskih sistemov), lahko v tujini zaradi večje količine prenesenih podatkov povzroči nenadzorovane visoke stroške. Zato vam priporočamo, da predhodno preverite delovanje teh programov na vašem računalniku ali mobilnem telefonu.

  • Opcije Tujina vam zagotavljajo najnižje cene klicev, SMS-ov in prenosa podatkov iz Vodafonovih in partnerskih omrežij v EU, BiH, Švici in na Hrvaškem, zato je najbolje, če imate mobilni telefon nastavljen na "ročno izbiro omrežja", saj se včasih lahko zgodi, da se mobilni telefon sam priklopi na omrežje operaterja, ki ni Vodafonov oz. naš partner (v takem primeru se vam porabljene količine storitev ne upoštevajo v ugodnost opcije, temveč se zaračunavajo ločeno in po višjih cenah).

Za več informacij preberite še našo brošuro S Si.mobilom v tujini ceneje in varno.

Da spomini z vaših počitnic ne bodo prehitro zbledeli in če želite razveseliti vaše najbližje, vam priporočamo uporabo Si.mobilove Razglednice, ki vam omogoča pošiljanje fotografij, posnetih z mobilnim telefonom, v obliki pravih razglednic. Poslana razglednica bo natisnjena prispela po navadni pošti in pričakala naslovnika v poštnem nabiralniku. Nikoli več ne boste iskali poštnega nabiralnika ali izgubljali časa z nakupom poštnih znamk, razglednice pa bodo edinstvene. Pošiljanje razglednic je mogoče le na naslove v Sloveniji.

297