Dostop do LTE omrežja

Si.mobil ponuja storitve tudi v omrežju LTE/4G. Uporaba LTE (Long Term Evolution) tehnologije omogoča višje prenosne hitrosti in nižje odzivne čase pri uporabi interneta. Si.mobilovo pokritost z omrežjem LTE/4G lahko preverite na zemljevidu pokritosti.

Na Si.mobilu lahko do LTE omrežja dostopate brezplačno, potrebujete pa:

  • USIM kartico in
  • napravo, ki podpira tehnologijo LTE/4G.

Brezplačen dostop do omrežja LTE vam je omogočen s hitrostjo do 20/3 mbit/s. Za doseganje visoke hitrosti prenosa podatkov 150/50 mbit/s pa je potreben vklop opcije Višja hitrost LTE.

Opcija Višja hitrost LTE

Opcija Višja hitrost LTE zviša hitrost prenosa podatkov do 150 Mbit/s v smeri do uporabnika (DL) in 50 Mbit/s v smeri od uporabnika (UL).

Opcija mesečna naročnina Aktivacija* Vključena hitrost
Opcija Višja hitrost LTE 3 EUR VIŠJA HITROST na 4040 150/50 Mbit/s

*Odjava je enostavna, in sicer preko SMS-a s ključno besedo VISJA HITROST STOP na 4040.

Opcijo si lahko aktivirate tudi s klicem na 040 40 40 40 ali pa preko portala Moj Si.mobil. Na voljo je na vseh obstoječih pogovornih paketih (npr. na paketih Osnovni, NESKONČNI, ORTO...) in paketih Mobilni internet.

USIM kartica 

USIM kartica je novejši tip SIM kartice, ki omogoča uporabo novih tehnologij in storitev, ki zahtevajo več podatkov na sami kartici. Na voljo so na vseh Si.mobilovih prodajnih mestih v vseh velikostih (mini, micro in nano). 

Za delovanje LTE omrežja na vaši napravi je USIM kartica nujna. V kolikor USIM kartice še nimate, se oglasite na enem od prodajnih mest Si.mobila. Menjavo SIM kartice za USIM vam uredimo brezplačno.

Zakaj LTE?

LTE (Long Term Evolution - dolgoročna evolucija) je najsodobnejše omrežje četrte generacije, ki omogoča najhitrejši prenos podatkov doslej ter zmogljivost omrežja za veliko število uporabnikov hkrati. Z  najhitrejšim prenosom podatkov kar do 150 mbit/s in z odlično odzivnostjo omrežja ustvarja najboljšo uporabniško izkušnjo do sedaj. 

true 1024 si it IT http://klepet.simobil.si/system/templates/chat/ 10 false