KIDZZ

SIMPL KIDZ

Tarifa SIMPL KIDZ je najboljši prvi korak v svet mobilne telefonije za vašega otroka.

Predplačniška tarifa SIMPL KIDZ je zasnovana z mislijo na potrebe in želje tako otrok kot njihovih staršev. Ohranili smo vse prednosti predplačniških paketov in jim dodali posebne varovalke, da lahko otroci brez skrbi uporabljajo svoj mobilni telefon. SIMPL KIDZ omogoča zakup klicev, sporočil in prenosa podatkov, kot tudi plačevanje storitev po dejanski porabi.

Samodejni zakup enot si lahko poljubno vključite ali izključite preko SMS sporočila s ključno besedo, ki ga pošljete na številko 448.

 • Zakup200 start - za vklop samodejnega zakupa 200 enot.
 • Zakup200 stop - za izklop samodejnega zakupa 200 enot.

 

Paket Zakup enot (min/SMS/MMS/MB) Klici v vsa omrežja Sporočila SMS/MMS Prenos podatkov Cena zakupa
SIMPL KIDZ z zakupom enot 200 6 EUR
brez zakupa enot 0,15 EUR/min 0,15 EUR 0,15 EUR/MB /
Paket Zakup enot
(min/SMS/MMS/MB)
Klici v vsa omrežja Sporočila SMS/MMS Prenos podatkov Cena zakupa
SIMPL KIDZ z zakupom enot 200 200 200 6 EUR
SIMPL KIDZ brez zakupa enot 0,15 EUR/min 0,15 EUR 0,15 EUR/MB /

Za spremembo tarife SIMPL v tarifo SIMPL KIDZ, pošljite sporočilo SMS s ključno besedo "SIMPL KIDZ" na številko 448 ali obiščite moj.simobil.si. Pri prehodu na paket SIMPL KIDZ se samodejno vklopi tudi samodejni zakup 200 enot.

Brezplačni klici na naročniško številko starša

Uporabnik predplačniškega računa SIMPL KIDZ lahko izbrano Si.mobilovo naročniško številko kliče brezplačno. Tako boste brez skrbi, saj vas bo lahko otrok poklical tudi ob praznem računu. Za vzpostavitev povezane številke obiščite najbližje prodajno mesto ali pokličite na 040 40 40 40.

Samodejno polnjenje SIMPL KIDZ računa

Si.mobilovi naročniki, si lahko vključite možnost samodejne mesečne polnitve SIMPL KIDZ računa preko svojega naročniškega razmerja. Izberite višino zneska, ki ga mesečno namenite svojemu otroku, in ta znesek se samodejno naloži na povezani SIMPL KIDZ račun na dan v mesecu, ki ga sami določite. Izbrani znesek se nato obračuna na vašem mesečnem računu za naročniške storitve. V enem mesecu lahko polnite najmanj 6 EUR na posamezno SIMPL KIDZ številko in največ 60 EUR za vse povezane SIMPL KIDZ številke skupaj.

Samodejno polnjenje SIMPL KIDZ računa

Blokada komercialnih številk 090

Paketi SIMPL KIDZ imajo prednastavljeno blokado klicev na komercialne številke 090. Tako ste varni pred visokimi stroški, ki lahko nastanejo zaradi komercialnih klicev, otroke pa hkrati zaščitite pred morebitnimi neprimernimi vsebinami. Klice na komercialne številke je na zahtevo možno naknadno vključiti.

Blokada komercialnih številk 090

Blokada komercialnih SMS sporočil

SIMPL KIDZ paketi imajo prednastavljeno blokado vseh komercialnih SMS sporočil, tako za pošiljanje, kot tudi za prejemanje. Blokado komercialnih SMS sporočil je na zahtevo možno naknadno izključiti.

Blokada komercialnih SMS sporočil

Obveščanje o stanju SIMPL KIDZ računa

Si.mobilovi naročniki prejmejo SMS sporočilo vsakič, ko stanje na povezanem SIMPL KIDZ računu pade pod 3 EUR. Obvestila lahko poljubno vklopite in izklopite s klicem na 040 40 40 40 ali na prodajnem mestu. Na ta način lahko hitreje reagirate in SIMPL KIDZ račun pravočasno napolnite oziroma opozorite otroka, naj bo pazljiv z uporabo telefona do naslednje polnitve računa.

Obveščanje o stanju SIMPL KIDZ računa

Več o ponudbi SIMPL KIDZ

Ponudba traja od 1. 4. 2016 do preklica. V času trajanja ponudbe  uporabnik SIMPL KIDZ predplačniškega paketa za zakup v višini 6 evrov dobi 200 enot. Ob zadostnem stanju na predplačniškem računu se samodejno zakupijo enote, ki jih lahko takoj poljubno uporabite za klice v vsa slovenska omrežja, pošiljanje SMS in MMS sporočil ali prenos podatkov znotraj Slovenije. Ena enota se lahko porabi za minuto klica, za poslano sporočilo SMS oz. MMS ali za 1 MB prenosa podatkov. Enote so veljavne 30 dni in se po porabi oz. po poteku veljavnosti vsakokrat samodejno obnovijo, v kolikor je stanje na predplačniškem računu zadostno. Če je stanje na predplačniškem računu nižje od cene zakupa in v zakupu ni nobene proste enote, se klici, sporočila SMS/MMS in prenos podatkov obračunavajo po ceni 0,15 EUR na minuto, sporočilo oz. MB. Avtomatično nalaganje enot v zakup je možno na zahtevo tudi izključiti. Vse cene vključujejo DDV.

Več Skrij

Vodič za starše

Mobilni telefon pomeni zabavo, a tudi preudarnost, odgovornost in skrbnost. Kdaj je pravi čas, da svojemu otroku kupite prvi mobilni telefon? Pravega odgovora ne pozna nihče. Morda mu ga boste želeli kupiti vi, morda bo pobuda na njegovi strani. Da bi prvi telefon tako vašemu otroku kot vam pomenil nekaj posebnega, vam svetujemo, da pred nakupom premislite, zakaj otrok telefon potrebuje in se z njim pogovorite o primerni uporabi.

Preudarnost

Kje in kako lahko uporablja telefon? Kako se na telefon javiti in s kom komunicirati?

Odločitev za mobilni telefon običajno zahteva mero preudarnosti, saj telefon lahko predstavlja pomemben stik med vami in vašim otrokom. Omogoča vam, da ste z otrokom povezani kjerkoli in kadarkoli, hkrati pa je tudi otrok povezan s svojimi prijatelji in sošolci. Mobilni telefon zagotavlja občutek varnosti in mirnosti, saj se z otrokom lahko slišite tudi, kadar niste zraven oziroma kadar je otrok brez spremstva odraslih.

Skupaj lahko poskrbite, da ste s telefonom povezani varno in preudarno

 • Otroku naj bo jasno, da ste zanj dosegljivi kadarkoli, ne glede na uro in dan.
 • Skupaj spoznajta novi telefon. Vnesite številke družinskih članov pod tipke za hitro izbiranje (če otrokov telefon to omogoča).
 • Otroku zagotovite paket ali storitev, s katero njegov račun nikoli ne bo ostal brez sredstev.

 

Odgovornost

Kdaj in ob kakšni priložnosti otrok dobi telefon? Koliko denarja na mesec lahko potroši in za kaj? Zakaj mora upoštevati postavljena pravila?

Otroci svoje mobilne telefone običajno uporabljajo drugače kot odrasli. Pri izbiri primernega paketa in telefona je zato smiselno upoštevati, da bo otrok verjetno pogosteje pošiljal sporočila SMS kot klical, da bo uporabljal raznolike funkcije in aplikacije, brskal po spletu, igral igrice, poslušal glasbo..

Ker pa se tako vi kot otrok verjetno želite ogniti morebitnim visokim stroškom, predlagamo, da se pogovorite tudi o odgovorni uporabi:

 • Začnite s predplačniškim paketom, s katerim lažje omejite in nadzorujete mesečno porabo, po potrebi pa tudi hitro napolnite prazen račun.
 • Določite mesečni znesek, ki ga otrok lahko samostojno porabi za mobilno telefonijo.
 • Z otrokom se pogovorite o dostopu do interneta ter nalaganju različnih igric, videov, glasbe in drugih vsebin.

 

Skrbnost

Kje in kako lahko uporablja telefon? Kako se na telefon javiti in s kom komunicirati?

Večina sodobnih telefonov omogoča skorajda neskončno možnosti uporabe. Da bi ta potekala čim bolj nemoteno in čim dlje, priporočamo, da otroka seznanite z varno uporabo in skrbnim ravnanjem:

 • Pogovorite se o ravnanju s telefonom: kako ga zaščititi, kam ga pospravljati, na kaj paziti.
 • Otroku predstavite skrite stroške, ki jih lahko hitro (ali nevede) pridobi z npr. SMS nakupom melodij za zvonjenje, z nakupom ozadij, nalaganjem vsebin preko interneta, z SMS glasovanjem ipd.
 • Pogovorite se o varnem dostopu do interneta. Ker je težko nadzorovati, kaj in koliko vaš otrok prenaša s spleta, lahko vklopite opcijo z vnaprej določeno količino prenosa podatkov ali preprosto onemogočite možnost dostopa do interneta. Več info najdete na spletni strani Centra za varnejši internet, SAFE-SI: www.safe.si.
 • Dogovorite se o pričakovanih količinah klicev, sporočil SMS, morebitnega prenosa podatkov. Predplačniški paketi onemogočajo preseganje določenih zneskov, vaš otrok pa bo še vedno dosegljiv za vaše klice, prav tako pa bo lahko nemoteno uporabljal funkcije na telefonu (igrice, budilka, koledar ...).
 • Otroka poučite o uporabi številke za klic v sili (112). Številko mu lahko shranite pod tipko za hitro izbiranje (če otrokov telefon to omogoča).
Več Skrij

Priročnik za varno uporabo

Priročnik za vse, ki boste spremenili svet! Prihodnost je pred tabo! Tvoja oprema za spreminjanje sveta je že praktično popolna. Hm, pravzaprav manjka le še nekaj: pomočnik, ki se zanesljivo prilagaja vsaki situaciji, v kateri se znajdeš. Brez panike, pomisli! Kaj je lahko boljši pomočnik kot carski mobilni telefon? Hiter klic prijatelju, še hitrejši SMS sošolki, pošiljanje fotke mami za rojstni dan, klepet z znanci, objavljanje in komentiranje statusov na Facebooku? Ni problema!

Smo omenili, da lahko s telefonom delaš tudi hude fotke, poslušaš glasbo, se zabavaš z igricami in na internetu v nekaj sekundah preveriš tisto, kar te zanima? Carsko! Da ti bo novi pomočnik služil čim dlje in čim bolj brezskrbno, ti svetujemo, da spoznaš tudi nekaj osnovnih pravil njegove varne uporabe.

NIKOLI:

 • ne uporabljaj telefona med poukom. V šoli in med pisanjem domače naloge vso pozornost nameni učenju. Le z znanjem lahko res spreminjaš svet.
 • ne pošiljaj neprimernih sporočil in slik. Vsebine namreč hitro zaokrožijo in se znajdejo tudi na facebooku, kjer jih lahko vidi kdorkoli.
 • ne spravljaj prijateljev v neprijeten položaj. Ne kliči jih, ko veš, da so pri pouku, na družinskem kosilu ali imajo druge obveznosti. Raje pošlji SMS in prosi, naj pokličejo, ko lahko.
 • ne uporabljaj telefona med vožnjo s kolesom, rolerji ipd. Poskrbi za svojo varnost in kliči, piši SMS-e ali brskaj po internetu le, ko pozornost lahko v celoti in mirno posvetiš telefonu.
 • se ti ni treba javiti za vsako ceno. Ni treba, da te telefon spremlja tudi v kopalnici ali WC-ju, saj lahko vedno vrneš klic čez nekaj minut oz. takoj, ko lahko.
 • ne dovoli telefonu, da kogarkoli moti. Med ogledom filma v kinu ali med družinskim kosilom poskrbi, da bo telefon nastavljen na "tiho".
 • se ne javljaj neznanim številkam. Kdor resnično želi govoriti s tabo, ti lahko pošlje tudi SMS in se predstavi.
 • ne posojaj svojega telefona. Z njim ravnaj skrbno in pazljivo ter se prepričaj, da ga nihče ne uporabi za neprimeren namen.

 

VEDNO:

 • se lepo predstavi, ko kličeš in se zanesi na moč čarobnih besed: živjo, adijo, hvala in prosim. Vljudno obnašanje tudi v svetu telefonije nikoli ne bo šlo iz mode.
 • premisli, če je pravi trenutek za prevzem klica. Preden opraviš klic, namenjen le tvojim ušesom, se lepo opraviči družbi in se pogovarjaj na primerni razdalji, sicer raje kasneje pokliči nazaj.
 • pazi, kje in kako glasno se pogovarjaš. Včasih res ni treba, da vsi slišijo, kaj si imata s prijateljem povedati - sploh, če si ravno takrat v kinu ali na avtobusu.
 • vprašaj za dovoljenje osebo, ki jo želiš fotografirati. Biti tarča smeha zaradi neposrečene fotke ni nekaj, kar bi si kdorkoli želel.
 • pazi na porabo in stroške, za katere ste se dogovorili doma. Verjetno nočeš ostati s praznim računom in se ves teden jeziti, ker ne moreš poslati niti SMS-a?
 • shrani pomembne številke tudi pod tipke za hitro izbiro (če tvoj telefon to omogoča). Poleg številk družinskih članov in najboljših prijateljev je dobro poznati tudi številko za klic v sili, 112.
 • se javi, ko te kličejo starši. Kadar se resnično, ampak res resnično ne moreš oglasiti, čim prej pokliči nazaj.
 • uporabljaj slušalke med telefonskim pogovorom. Tako lahko mirno klepetaš tudi pri daljšem klicu.
 • izklopi telefon, preden greš spat. Naj nič ne zmoti tvojih sanj.
Več Skrij