O Si.mobilu

Predstavitev

Si.mobil je vodilni zasebni ponudnik mobilnih storitev v Sloveniji, ki postavlja tehnološke standarde na slovenskem trgu in s pridružitvijo znamke Amis stopa v novo obdobje ponujanja celovitih komunikacijskih rešitev. S svojo najsodobnejšo infrastrukturo uporabnikom pod znamkami Si.mobil, ORTO in Amis ponuja vrhunske storitve s širokega področja komunikacij. Si.mobil ima več kot 500 zaposlenih, ki več kot 700 tisoč uporabnikom zagotavljajo najboljšo uporabniško izkušnjo. 

Si.mobil je v 100-odstotni lasti mednarodne telekomunikacijske skupine Telekom Austria Group (ATX:TKA), znotraj katere je del skupne organizacijske enote, ki jo sestavljata družbi Vip mobile v Srbiji in Si.mobil v Sloveniji. Si.mobil in Vip mobile sta tako pomemben del vodilne telekomunikacijske skupine Telekom Austria,  vodilnega ponudnika digitalnih storitev in komunikacije v državah srednje in vzhodne Evrope z več kot 24 milijoni uporabnikov v osmih državah, več kot 4 milijardami EUR prihodkov in več kot 17.500 zaposlenimi. Skupina je evropska enota družbe América Móvil, tretjega največjega ponudnika brezžičnih storitev na svetu. 

Na trgu je Si.mobil kot prvi zasebni mobilni operater prisoten od marca 1999.  Z njegovim vstopom na trg se je začela razvijati konkurenca na slovenskem telekomunikacijskem trgu. Cene storitev in mobilnih aparatov so se začele zniževati, kakovost je rasla in mobilna telefonija je postala dostopna vsem uporabnikom. 

Tem je kot prvi v Sloveniji predstavil in ponudil storitve GPRS, WAP in MMS. Kot prvi slovenski operater in med prvimi v Evropi je omogočil hiter prenos podatkov preko tehnologije EDGE, kasneje pa je ponudil tudi širokopasovni mobilni internet preko lastnega omrežja UMTS/HSDPA. Leta 2012 je Si.mobil prvi v Sloveniji ponudil storitve v omrežju LTE in junija 2015 omogočil prvi VoLTE klic v Sloveniji. Sredi leta 2016 je s tehnologijo LTE pokrival že 98 % slovenskega prebivalstva. Družba Si.mobil je za svoje uspešno poslovanje pridobila tudi številne nagrade in certifikate na področju usklajevanja poklicnega in družinskega življenja, denimo certifikat Družini prijazno podjetje.

Velik ugled podjetje uživa tudi med iskalci zaposlitve, ki so Si.mobil prepoznali kot enega uglednejših slovenskih zaposlovalcev in mu dodelili certifikat Ugleden delodajalec. Si.mobil je večkrat prejel tudi priznanje Zlata nit za najboljšega delodajalca v kategoriji velikih podjetij. Velik ugled pa uživata tudi blagovni znamki Si.mobil, ki je prejela mednarodno priznano nagrado Superbrands, in ORTO.