KV HANGAR.png

Hangar Mapa

 

V Hangar Mapi vam je na voljo do 100 GB prostora za shranjevanje vseh vrst datotek in varnostno kopiranje vaših kontaktov.

Hangar Mapa je Si.mobilova aplikacija, ki naročnikom naših zasebnih storitev nudi do 100 GB prostora za varno shranjevanje vaših podatkov, kot so slike, glasba, dokumenti in podobno. Dokumenti bodo vedno na dosegu roke, saj lahko do vseh dokumentov naloženih v Hangar Mapo, vedno dostopate preko vseh svojih naprav: tablice, telefona in računalnika.

Preizkusite Hangar Mapo s spletno ali mobilno aplikacijo:

           

Opcije Hangar Mapa

Poleg brezplačnih 4 GB prostora lahko izberete tudi eno izmed opcij Hangar Mapa, ki vam nudijo več prostora za shranjevanje vaših podatkov, varnostno kopiranje in obnovitev podatkov* ter povezljivost z drugimi shranjevalnimi okolji.

Opcije Hangar Mapa Če potrebujete več kot 4 GB prostora, zakupite dodaten prostor z vklopom ene izmed opcij.
2 €/m
16 GB za shranjevanje podatkov
SPO_HangarMapa16GB SPO_HangarMapa16GB Hangar Mapa 16
3 €/m
32 GB za shranjevanje podatkov
SPO_HangarMapa32GB SPO_HangarMapa32GB Hangar Mapa 32
7 €/m
100 GB za shranjevanje podatkov
SPO_HangarMapa100GB SPO_HangarMapa100GB Hangar Mapa 100

Plačljive opcije Hangar Mapa vključujejo tudi povezanost z Dropbox, Google Drive in OneDrive, za Android uporabnike pa vključujejo tudi varnostno kopiranje in obnovitev podatkov.*

* Velja za varnostno kopiranje in obnovo kontaktov ter SMS sporočil v vašem aparatu.

Opcije Hangar Mapa 16 GB, Hangar Mapa 32 GB in Hangar Mapa 100 GB  so na voljo vsem naročnikom zasebnih Si.mobilovih storitev. Za uporabo opcije Hangar Mapa potrebujete veljaven uporabniški račun za portal Moj Si.mobil, s katerim se prijavite v Hangar Mapo. Sprememba Hangar Mapa opcij je mogoča enkrat v vašem obračunskem ciklu na isti nosilni številki. Opcijo lahko kadarkoli izključite tako, da v SMS sporočilu pošljete ključno besedo opcije in besedo STOP na številko 4040 (npr. Hangar Mapa 16 STOP na 4040). Če bi želeli spremeniti trenutno veljavno opcijo, lahko pošljete ključno besedo novo izbrane opcije in od takrat naprej vam bo veljala nova. V tem primeru vam bo prejšnja prenehala delovati, zaračunal se bo proporcionalni del njene uporabe glede na vaš obračunski cikel, nadalje pa se vam bo pričela zaračunavati nova opcija. Če želite spremembo iz višje opcije Hangar Mapa na nižjo, si morate podatke izbrisati na primerno količino, sicer menjava ni mogoča. Vklop več opcij hkrati na eni nosilni številki ni mogoč. Vse cene vključujejo DDV.

Več Skrij

Varno shranjevanje vseh vaših podatkov

V Hangar Mapi lahko shranjujete, upravljate in delite s prijatelji vse vrste datotek, kot so fotografije, glasba, filmi, word dokumenti... Vaši podatki bodo dostopni le vam in ljudem, s katerimi jih boste sami želeli deliti.
Varno shranjevanje vseh vaših podatkov

Dostop iz vseh vaših naprav

Do svojih podatkov shranjenih v Hangar Mapi boste lahko dostopali preko vseh svojih naprav: pametnega telefona, osebnega ali tabličnega računalnika. Tako boste imeli svoje dokumente na voljo kadarkoli in kjerkoli. 
Dostop iz vseh vaših naprav

Izredno hitro prenašanje dokumentov

Hangar Mapo odlikujejo izredno visoke hitrosti pri nalaganju in prenašanju vaših datotek. Tako boste lahko dostopali do svojih dokumentov v le nekaj trenutkih.
Izredno hitro prenašanje dokumentov

Kopiranje kontaktov in SMS sporočil

Android uporabniki lahko znotraj Hangar Mape naredite tudi varnostno kopijo in obnovo vaših kontaktov ter SMS sporočil na vaši napravi. Storitev je na voljo, če uporabljate katerokoli od plačljivih opcij Hangar Mapa.

V Google Play trgovini poiščite aplikacijo Hangar Mapa Backup

Kopiranje kontaktov in SMS sporočil

Integracija s preostalimi shranjevalnimi okolji

Preko Hangar Mape lahko enostavno dostopate tudi do svojih podatkov shranjenih na Dropboxu, Google Drive in OneDrive, kar pa ne pomeni, da vam ti podatki zasedajo prostor v vaši Hangar Mapi.

Integracija s preostalimi shranjevalnimi okolji

Pogosta vprašanja

Komu je namenjena Hangar Mapa?
Hangar Mapa 4 GB je namenjena vsem naročnikom Si.mobilovih storitev. Plačljive opcije Hangar Mapa pa so na voljo za naročnike zasebnih storitev Hangar Mapa. 
 

 • Kaj mi Hangar Mapa ponuja?Hangar Mapa vam ponuja 4 GB brezplačnega prostora za shranjevanje podatkov ter še več prostora za shranjevanje z novimi opcijami Hangar Mapa in dodatnimi funkcionalnostmi:

Opcije Hangar Mapa

Cena

SMS vklop - ključna beseda 

SMS izklop - ključna  beseda 

Dodatne funkcionalnosti

Hangar Mapa 4 GB

brezplačno

Aktivacija ni potrebna

 /

 /

Hangar Mapa 16 GB

2 EUR / mesec

Hangar Mapa 16

Hangar Mapa 16 STOP

Hangar Mapa Backup +
povezanost z Dropbox,
Google Drive
in OneDrive

Hangar Mapa 32 GB

3 EUR / mesec

Hangar Mapa 32

Hangar Mapa 32 STOP

Hangar Mapa 100 GB

7 EUR / mesec

Hangar Mapa 100

Hangar Mapa 100 STOP

 • Zakaj bi želel uporabljati storitev Hangar Mapa?

Če želite imeti vaše dokumente (fotografije, glasbo,?)ves čas shranjene na varnem mestu in dostopne v vsakem trenutku, potem je storitev Hangar Mapa primerna za vas.

 • Zakaj bi želel uporabljati plačljivo verzijo Hangar Mape?

Plačljive opcije Hangar Mape vam ponujajo več prostora za shranjevanje svojih podatkov, prav tako pa so vam na voljo dodatne storitve v sklopu Hangar Mape, kot sta aplikacija Hangar Mapa Backup in možnost povezanosti računa Hangar Mapa z drugimi shranjevalnimi okolji Dropbox, Google Drive in OneDrive.

 • Kako aktiviram storitev Hangar Mapa?

Hangar Mapo si aktivirate preko povezave na Si.mobilovi spletni strani ali preko aplikacije Hangar Mapa, ki si jo prenesete na vaš mobilnik. Pri obeh je potrebna predhodna registracija oziroma prijava z uporabniškim imenom in geslom za Moj Si.mobil.

Vsak, ki ima dostop do portala Moj Si.mobil, ima tudi dostop do brezplačne Hangar Mape (tudi v primeru zbirnega računa).

Plačljive opcije Hangar Mapa si lahko aktivirate z SMS sporočilom na telefonsko številko 4040, kamor pošljete primerno ključno besedo (v tabeli zgoraj), na vseh Si.mobilovih prodajnih mestih, preko portala Moj Si.mobil ter v Si.mobilovem klicnem centru. V Si.mobilovi spletni trgovini aktivacija Hangar Mape ni mogoča. 

 • Kakšne so prednosti uporabe Hangar Mape pred ostalimi podobnimi shranjevalnimi platformami?

Hangar Mapa vam ponuja kar 4 GB brezplačnega prostora za shranjevanje podatkov, pri čemer je hitrost nalaganja in prenašanja dokumentov znotraj storitve Hangar Mapa zelo visoka.*

Obenem si ob aktivaciji Hangar Mape 16 GB, 32GB ali 100GB zagotovite dostop do dodatnih funkcionalnosti Hangar Mape. Na voljo vam je varnostno kopiranje in obnovitev podatkov z aplikacijo Hangar Mapa Backup ter integracija ostalih shranjevalnih platform znotraj Hangar Mape (povezava z vašimi obstoječimi uporabniški računi na Dropbox-u, Google Drive-u ter OneDrive-u).

 • Kaj mi omogoča Hangar Mapa Backup?

Hangar Mapa Backup je dodatna aplikacija, neposredno vezana na plačljive opcije Hangar Mapa. Omogoča vam, da si naredite varnostno kopijo SMS sporočil in kontaktov z vašega mobilnega telefona (MMS sporočila tokrat še niso vključena). Tako bodo vaši podatki na varnem tudi ob morebitni izgubi, poškodbi ali kraji vašega aparata, katere si nato enostavno naložite na drug Android aparat.

 • Komu je namenjena Hangar Mapa Backup?

Hangar Mapa Backup je namenjena vsem uporabnikom Android pametnih aparatov (mobilniki in tablice) z operacijskim sistemom 4.2 ali več.

 • Kako si aktiviram Hangar Mapa Backup?

Aplikacijo Hangar Mapa si brezplačno prenesete iz trgovine Google Play, nato se v aplikacijo prijavite z uporabniškim imenom in geslom za Moj Si.mobil. V kolikor ste uporabnik brezplačne opcije Hangar Mapa 4 GB si morate dodatno aktivirati eno izmed plačljivih opcij Hangar Mapa.

 • Kje se hranijo varnostne kopije, ki jih ustvarim z aplikacijo Hangar Mapa Backup?

Varnostne kopije se hranijo v zakupljenem prostoru vaše Hangar Mape.

 • Ali lahko s Hangar Mapa Backup ustvarim več varnostnih kopij?

Da, ustvarite lahko več kopij.

 • Ali si lahko varnostno kopijo prenesem tudi na nov model mobilnega telefona?

Da, varnostno kopijo si seveda lahko prenesete na nov model mobilnega telefona, vendar mora imeti nameščen operacijski sistem Android 4.2 ali več.

 • Je mogoče SMS sporočila, ustvarjena v varnostni kopiji, prebirati na osebnem računalniku?

Varnostna kopija načeloma ni namenjena za kasnejše prebiranje vaših SMS sporočil, zato oblika besedila ni temu primerna. Kljub temu je  sporočila v določeni obliki mogoče prebrati.

 • Ali lahko prehajam med opcijami Hangar Mapa in kakšni so pogoji za to?

Da, lahko spreminjate opcije Hangar Mapa. Pri tem morate v primeu prehoda iz višje na nižjo opcijo svoje podatke pobrisati na primerno količino, sicer prehod na nižjo opcijo Hangar Mapa ne bo mogoč.

 • Kako pogosto lahko spreminjam opcije Hangar Mapa?

Opcijo Hangar Mapa lahko spremenite enkrat v vašem obračunskem ciklu.

 • Ali lahko naenkrat uporabljam več opcij Hangar Mapa?

Ne, naenkrat lahko imate na eni telefonski številki aktivno le eno opcijo Hangar Mapa.

 • Kakšen je način zaračunavanja Hangar Mape?

Hangar Mapa se vam zaračunava z dnevom aktivacije ter glede na vaš obračunski cikel. Če ste si spreminjali opcije Hangar Mapa, se vam bo do dneva spremembe zaračunala stara opcija, nadalje pa nova opcija Hangar Mapa.

 • Kaj se zgodi, če zamrznem svoje naročniško razmerje?

To pomeni, da boste imeli onemogočen dostop do svoje Hangar Mape ter podatkov v njej. V tem primeru predlagamo, da si pred zamrznitvijo naročniškega razmerja vse podatke iz Hangar Mape prenesete drugam.

 • Kako si aktiviram storitev povezanosti z drugimi shranjevalnimi okolji (Dropbox, Google Drive in OneDrive)?

Za aktivacijo storitve se morate prijaviti v spletno aplikacijo Hangar Mapa na http://mapa.simobil.si, nato kliknete na razdelek Moja Mesta ter pridružite račun, ki ga želite. Dodajanje računov preko mobilne aplikacije zaenkrat še ni mogoče (bodo pa seveda vidni ter možni za uporabo tudi preko mobilne aplikacije).

 • Kaj mi omogoča storitev povezanosti z drugimi shranjevalnimi okolji (Dropbox, Google Drive in OneDrive)?

Ta storitev vam omogoča, da v svoj Hangar Mapa račun pridružite uporabniške račune ostalih shranjevalnih okolij, ki jih uporabljate. S tem boste ob uporabi Hangar Mape le en klik stran od svojih podatkov, shranjenih na drugih platformah.

 • Ali druga shranjevalna okolja s svojimi podatki zasedajo prostor v Hangar Mapi?

Ne, prostori za shranjevanje so popolnoma ločeni, kar pomeni, da vam podatki, ki jih imate npr. shranjene na Dropbox-u, ne bodo zavzemali prostora Hangar Mape.

 • Kako lahko dostopam do mape, če še nimam uporabniškega imena in gesla za portal Moj Si.mobil?

 V tem primeru je potrebno najprej opraviti registracijo na portalu Moj Si.mobil.

 • Kako si namestim aplikacijo na različne naprave?

Aplikacijo Hangar Mapa si lahko na mobilne telefone prenesete prek spletnih trgovin Google Play, App Store in Windows Store.  Aplikacijo za osebni računalnik si lahko prenesete s spletne strani http://mapa.simobil.si, kamor se prijavite z uporabniškim imenom in geslom za Moj Si.mobil. Od tu si na vaš osebni računalnik prenesete namizno aplikacijo, ki ustreza operacijskemu sistemu vašega računalnika. 

 • Na katerih napravah lahko uporabljam storitev Hangar Mapa? Kateri operacijski sistemi (in njihove različice) podpirajo Hangar Mapo?

Hangar Mapa deluje na pametnih telefonih, tablicah (z operacijskim sistemom iOS 7 ali novejši in/ali Android 4.1. ali novejši ter Windows Phone 8.0 ali novejši) in osebnih računalnikih z Windows, MAC OS in Linux programsko opremo.

 • Kaj se zgodi, če imam naložen starejši operacijski sistem, ki ne podpira Hangar Mape?

V tem primeru vam aplikacija Hangar Mapa žal ne bo delovala.

 • Ali aplikacija pri prenosu vsebin v Hangar Mapo zaseda tudi medpomnilnik (cache) telefona?

Operacijski sistem iOS uporablja sistemski medpomnilnik, medtem ko Android uporablja medpomnilnik le za fotografije, ne pa za prenašanje poljubnih datotek.

 • Kje se nahajajo strežniki Hangar Mape, ki hranijo moje podatke?

Strežniki Hangar Mape se v celoti nahajajo na območju Evropske unije.

 • Ali so vse povezave s strežniki varne in šifrirane?

Da, vse povezave s strežniki Hangar Mape so zaščitene in šifrirane z namenom varovanja osebnih podatkov uporabnikov ter podatkov, ki jih hranijo v Hangar Mapi.

 • Ali lahko podatke iz Hangar Mape delim z ostalimi?

Da, podatke, ki jih hranite v Hangar mapi, lahko vedno delite z vašimi bližnjimi, če to želite.

 • Kako lahko delim s prijatelji fotografije in ostale podatke, ki jih imam shranjene v Hangar mapi?

Fotografije in druge podatke, ki jih imate shranjene v Hangar mapi, lahko delite preko direktne povezave, ki jo pošljete prijatelju na njegov elektronski račun ali preko družabnih omrežij (Facebook, Twitter, idr.)

 • Kako prijatelji, ki nimajo Hangar Mape in s katerimi delim vsebino, do nje dostopajo oziroma jo vidijo?

Uporabniki, ki nimajo nameščene Hangar Mape, vašo vsebino vidijo preko spletnega vmesnika (ob kliku na povezavo, ki jo prejmejo po elektronski pošti, ga ta vodi na spletni vmesnik). Poleg tega lahko vsebino še dodatno zaščitite z določitvijo gesla, ki ga mora uporabnik vnesti preden da lahko dostopa do vaše vsebine.

 • Ali lahko povezavo do vsebin pošljem tudi preko SMS/MMS sporočila?

Ne, uporaba Hangar Mape tega zaenkrat ne omogoča.

 • Ali lahko delim dokumente tudi s tistimi, ki Hangar Mape ne uporabljajo?

Seveda, dokumente lahko delite s komerkoli želite.

 • Kdo vse lahko vidi podatke, shranjene v Hangar Mapi?

Do podatkov shranjenih v Hangar Mapi lahko dostopate le vi z vašim uporabniškim imenom in geslom za Moj Si.mobil.

 • Zakaj trenutno ne morem dostopati do svoje Hangar Mape?

Dostop do Hangar Mape se onemogoči, kadar stranka zamuja s plačilom Si.mobilovih storitev. V kolikor imate poravnane vse obveznosti, se obrnite na naš klicni center 040 40 40 40 ali poiščite pomoč v najbližji Si.mobilovi poslovalnici.

 • Ali se mi prenos podatkov, ustvarjen s Hangar Mapo, zaračunava oziroma odšteva od zakupljenih količin na paketu ali opciji? 

Da, po odločbi Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) se mora ves internetni promet obravnavati enakopravno. To pomeni, da prenos podatkov ob uporabi Hangar Mape ne sme biti brezplačen ter se mora zaračunavati po veljavnem ceniku oziroma odštevati od zakupljenih količin na izbranem paketu ali opciji. 

 • Ali Hangar Mapa deluje tudi ob uporabi brezžične internetne povezave?

Da, Hangar Mapo lahko uporabljate tudi z brezžično internetno povezavo.

 • Ali lahko Hangar Mapo uporabljam tudi v tujini? Kako se pri tem obračunava prenos podatkov?

Seveda, Hangar Mapo lahko uporabljate kjerkoli. V tujini se prenos podatkov obračunava po veljavnem ceniku za gostovanja. V kolikor imate paket ali aktivno opcijo z vključenim prenosom podatkov v tujini, se prenos podatkov, ustvarjen prek Hangar Mape v gostujočem omrežju, odšteje od količine enot v paketu ali opciji.**

 • Koliko prostora imam na voljo v Hangar Mapi?

V Hangar Mapi vam je na voljo 4 GB brezplačnega prostora za shranjevanje.

 • Ali je velikost posamezne datoteke za prenos v Hangar Mapo omejena?

Hangar mapa velikosti posameznih datotek ne omejuje, zato lahko vanjo naložite datoteke kakršnih koli velikosti želite.

 • Ima Hangar Mapa možnost takojšnje sinhronizacije z galerijo fotografij na mojem aparatu? (V kolikor želim, da se vse posnete fotografije avtomatsko prenesejo v Hangar Mapo.)

Da, Hangar Mapa to omogoča. To možnost si lahko aktivirate v meniju Nastavitve, kjer izberete možnost Samodejno nalaganje slik.

 • Kako dolgo mi je na voljo brezplačna Hangar Mapa?

Brezplačna Hangar Mapa s 4 GB razpoložljivega prostora vam je na voljo za nedoločen čas ali do prekinitve naročniškega razmerja s Si.mobilom.

 • Ali lahko v aplikaciji vidim, koliko prostora za shranjevanje imam še na voljo? Lahko dodaten prostor dokupim?

Zasedenost Hangar Mape preverite tako, da pritisnete gumb "I", ki se nahaja ob imenu Moje Mape. Dodatni  prostor lahko dokupite s katero od plačljivih opcij Hangar Mapa.  

 • Kakšne oblike podatkov lahko shranim v Hangar Mapo?

V Hangar Mapo lahko naložite fotografije, video posnetke, glasbo, filme, dokumente različnih formatov, ipd. Z uporabo aplikacije Hangar Mapa Backup pa lahko v Hangar Mapo shranite tudi varnostno kopijo vaših kontaktov in SMS sporočil z vašega aparata.  

 • Če pomotoma ali namenoma izbrišem podatke iz Hangar Mape, jih je mogoče obnoviti?

Ne, podatkov, izbrisanih iz Hangar Mape se ne da obnoviti.

 • Kako si izklopim opcijo Hangar Mapa?

Plačljive opcije Hangar Mapa si lahko izklopite preko SMS sporočila s ključno besedo na številko 4040, na vseh Si.mobilovih prodajnih mestih, preko portala Moj Si.mobil ter v Si.mobilovem klicnem centru (za izklop morate iz Hangar Mape pobrisati podatke minimalno do količine 4 GB). Pri tem vam še vedno ostane aktivna brezplačna opcija Hangar Mapa 4 GB. Če želite tudi izbris Hangar Mape 4 GB morate zahtevo podati na katerem od Si.mobilovih prodajnih mest ali v klicnem centru.

 • Kaj se zgodi z mojimi podatki v Hangar Mapi, če prekinem naročniško razmerje s Si.mobilom?

Če se odločite za odhod s Si.mobila, boste na elektronski naslov, ki ste ga navedli ob prijavi v portal Moj Si.mobil,  prejeli sporočilo s povezavo, preko katere si lahko v roku sedmih dni od prekinitve razmerja prenesete svoje podatke. Po tem času se vaša Hangar Mapa izbriše ter s tem tudi vaši podatki v njej.

* Hangar Mapa (Koofr) v primerjavi s ponudniki drugih podobnih storitev dosega eno izmed najvišjih hitrosti nalaganja in prenašanja podatkov. Točno določene stopnje hitrosti ne moremo določiti, saj je le-ta odvisna od mnogih dejavnikov (zmogljivost internetne povezave, dostopnost omrežja, ipd).

** Ko se nahajate v tujini, se vam prenos podatkov zaračuna skladno s cenikom vsakokratnega operaterja in zato vam zaradi potencialno visoke količine porabljenih podatkov ter posledično visokih stroškov prenosa podatkov, svetujemo vklop katere izmed opcij Tujina (EU Neskončno, Internet Vipnet, tarifa data SVET, ipd.)

Več Skrij